Exchange 2010 SP1 -- DAG Add-DatabaseAvailabilityGroupServer fails (RPC error)

Status
Not open for further replies.
Z

Zarafa

I have four mailbox servers spread between two locations: EAST contains east-mb0 and east-mb1, WEST has west-mb0 and west-mb1. Each location has it's own domain controller DNS server. As far as I can tell, all regular domain communication is working correctly (I can access file shares, DNS updates correctly, Group Policy updates replicate, etc.)

I should add that all servers are Win2008R2 with all latest updates and all Exchange 2010 SP1 prereqs; All Exchange SP1 servers were installed from scratch, rather than upgraded from Exchange 2010 RTM.

Each Mailbox server has two interfaces -- one for all normal/admin traffic, one for DAG replication. Both interfaces have been configured to use the " local" AD server for DNS.

I created a DAG (dag0) and assigned it two addresses: one in the East network and one in the West (the regular networks, not the DAG replication nets).

I then tried to add all four servers to the DAG (initiated the request from west-mb0). The servers West-mb0 and East-mb0 were successfully added. The servers east-mb1 and west-mb1 both failed with this error:

###

Summary: 1 item(s). 0 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:00:05
WEST-MB1
Failed

Error:
A server-side database availability group administrative operation failed. Error: The Microsoft Exchange Replication service may not be running on server WEST-MB1.x.tc.f5net.com. Error: Error 0x6d9 (There are no more endpoints available from the endpoint mapper) from cli_RpccInstallFailoverClustering

Error 0x6d9 (There are no more endpoints available from the endpoint mapper) from cli_RpccInstallFailoverClustering
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.218.11&t=exchgf1&e=ms.exch.err.ExC9C315

Warning:
The operation wasn't successful because an error was encountered. You may find more details in log file " C:\ExchangeSetupLogs\DagTasks\dagtask_2010-08-30_17-27-33.375_add-databaseavailabiltygroupserver.log" .
Exchange Management Shell command attempted:
Add-DatabaseAvailabilityGroupServer -MailboxServer 'WEST-MB1' -Identity 'dag0'

Elapsed Time: 00:00:05

###

Any help here? Windows Firewall is turned off on all servers. The Microsoft Exchange Replication Service is running on all Mailbox servers. On west-mb0 and east-mb0, the Test-ReplicationHealth and Test-ServiceHealth cmdlets give these types of results:

[PS] C:\Windows\system32>Test-ReplicationHealth
Creating a new session for implicit remoting of " Test-ReplicationHealth" command...

Server Check Result Error
------ ----- ------ ---
WEST-MB0 ClusterService Passed
WEST-MB0 ReplayService Passed
WEST-MB0 ActiveManager Passed
WEST-MB0 TasksRpcListener Passed
WEST-MB0 TcpListener Passed
WEST-MB0 DagMembersUp Passed
WEST-MB0 ClusterNetwork Passed
WEST-MB0 QuorumGroup Passed
WEST-MB0 FileShareQuorum Passed

[PS] C:\Windows\system32>Test-ServiceHealth
Role : Mailbox Server Role
RequiredServicesRunning : True
ServicesRunning : {IISAdmin, MSExchangeADTopology, MSExchangeIS, MSExchangeMailboxAssistants, MSExchangeMailSub
mission, MSExchangeRepl, MSExchangeRPC, MSExchangeSA, MSExchangeSearch, MSExchangeServiceHost
, MSExchangeThrottling, MSExchangeTransportLogSearch, W3Svc, WinRM}
ServicesNotRunning : {}

On east-mb1 and west-mb1, those same commands give:

[PS] C:\Windows\system32>Test-ReplicationHealth
Creating a new session for implicit remoting of " Test-ReplicationHealth" command...

Server Check Result Error
------ ----- ------ ---
WEST-MB1 ReplayService Passed
WEST-MB1 ActiveManager Passed
WEST-MB1 TasksRpcListener Passed
[PS] C:\Windows\system32>Test-ServiceHealth
Role : Mailbox Server Role
RequiredServicesRunning : True
ServicesRunning : {IISAdmin, MSExchangeADTopology, MSExchangeIS, MSExchangeMailboxAssistants, MSExchangeMailSub
mission, MSExchangeRepl, MSExchangeRPC, MSExchangeSA, MSExchangeSearch, MSExchangeServiceHost
, MSExchangeThrottling, MSExchangeTransportLogSearch, W3Svc, WinRM}
ServicesNotRunning : {}

How do I get this working?!?

Thanks in advance.
 
T

TWHarrington

Do you have AV running on these servers? If so, disable it. Is Windows Failover Clustering service already installed before adding to the DAG? If not, try adding the Windows Failover clustering service first, then add the server to the DAG. Were these servers imaged or built from scratch?
 
G

Gulab Mallah

As per the below error message:
Error 0x6d9 (There are no more endpoints available from the endpoint mapper) from cli_RpccInstallFailoverClustering

You have only one GC and DC at one site.
Yes you have to Disable the AV and install FailoverClustering on the server.

Cheers,
-Gulab
 
Status
Not open for further replies.
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
K Backup recommendation for Exchange 2010 SP1 on Hyperv 2008 R2 Exchange Server Administration 3
M Exchange 2010 SP1 DAG & CA ARCserve Backup r15 Exchange Server Administration 1
A Exchange 2010 SP1 Edge Server ( Content Filtering ) Exchange Server Administration 0
F AD RMS with Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 4
D Exchange Server 2010 SP1 Hosted Mode, service@ mailbox creation Exchange Server Administration 1
I Event ID 2937 after update to Exchange 2010 SP1 ArbitrationMailbox Exchange Server Administration 4
M Exchange 2010 SP1 Hosted Mode - how to move mailbox from old organization? Exchange Server Administration 1
S Owa failed to initialize after install of rollup 2 for Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 9
P Journaling deployment Exchange 2010 SP1 RU1 Exchange Server Administration 1
I Event ID 2937 after update to Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 8
G Exchange 2010 upgrade with SP1, language pack issue Exchange Server Administration 5
R Dynamic DNS update requirement for Exchange 2010 (SP1 RU1) on server 2008 r2 Exchange Server Administration 8
P Number of database on a server in DAG Exchange 2010 sp1 Exchange Server Administration 3
N Exchange 2007 SP1 + Outlook 2007/2010 - Autodiscover for Outlook Anywhere and Out of Office not working Using Outlook 1
A NetBackup 7.0 configuration for Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 3
D Exchange 2010 SP1 OWA "reply" or "forward" error Exchange Server Administration 3
K Question about Exchange 2010 SP1 RU2 update Exchange Server Administration 3
J Exchange 2010 SP1 fails at Mailbox Error Unable to load exrpc32.dll Exchange Server Administration 4
D Exchange 2010 SP1 Policy to Delete mail in deleted items older than 30 days Exchange Server Administration 2
à Validating build of Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 1
D Exchange 2010 SP1 topology prep error Exchange Server Administration 3
I Exchange 2010 sp1 Address Book service won't start after static RPC port reconfiguration Exchange Server Administration 2
D Installing SP1 for Exchange 2010 Exchange Server Administration 2
B Blank email list views on Outlook 2010 / 2007 with Exchange 2010 SP1 (on Citrix and Desktops) Using Outlook 7
S Exchange 2010 SP1 OWA Error Exchange Server Administration 2
P Mircrosoft Exchange 2010 SP1 Email Purge Exchange Server Administration 2
P Error 4999 after Exchange 2010 SP1 - No BES server Exchange Server Administration 12
D Upgraded to Exchange 2010 SP1 and now random Outlook clients are requesting authentication Exchange Server Administration 1
Q Don't have right permissions to assign "send as" rights in Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 7
M Proper way to install Exchange 2010 SP1 on a CAS Array Exchange Server Administration 3
M Exchange 2010 SP1 Event id 9040 : Unable to save watermarks Exchange Server Administration 5
C Exchange 2010 SP1 "RPC can't be started because of the EMSMDB interface is already registered by Exchange Server Administration 4
N Failed Exchange 2010 SP1 Installation PowerShell "unauthorized operation" Exchange Server Administration 2
L Does Exchange 2010 SP1 update any Schema objects Exchange Server Administration 2
T After updating Exchange 2010 from RTM to SP1, OWA clients cannot move or delete emails Using Outlook 4
A The cluster network name is not online Exchange 2010 sp1 DAG Exchange Server Administration 8
P Exchange 2010 SP1 Cross Site CAS connection disable Exchange Server Administration 2
A Exchange 2010 SP1 RU1 Calendar Retention Exchange Server Administration 1
M Do Database Storage Limits in Exchange 2010 SP1 affect Archive mailboxes? Exchange Server Administration 5
L Exchange 2010 SP1 Pre-Req error Exchange Server Administration 2
W Exchange 2010 SP1 Install- Required HotFixes Exchange Server Administration 3
N Second Mailbox, Mails stuck in Outbox Outlook 2010, Exchange 2010 SP1 Using Outlook 8
S Determine Managed Folder Policy for Mailbox in Powershell Exchange 2010 SP1 Exchange Server Administration 4
C Installing Exchange 2010 SP1 in a Sub domain... Exchange Server Administration 5
K Exchange 2010 SP1 RU1 - Get-PublicFolderDatabase bug / documentation issue? Exchange Server Administration 6
D Ms Exchange 2010 - Sp1 Upgrade at Prerequisites on Hub Transport Role Exchange Server Administration 8
M Error Publishing Exchange 2010 SP1 OWA through ISA 2006 SP2 Exchange Server Administration 14
C Managed Folder does not show up in Outlook in Exchange 2010 Sp1 Rollup 1 Exchange Server Administration 3
J After Applying Exchange 2010 Sp1 Rollup the Build numbers in EMC remain unchanged 14.1.218.15 Exchange Server Administration 1
M how to upgrade exchange 2010 to exchange 2010 sp1 Exchange Server Administration 2
Similar threads


















































Top