autodiscover issue with OL2010 but no issue with OL2007

Status
Not open for further replies.
A

afridipk

I have 2 domains in the Exchange 2010, first one is added with couple of mailboxes and working fine. Now recently added another one and when try to connect in outlook 2010 then Autodiscover Error " An encrypted connection to your mail serer is not available. Click Next to attempt using an unencrypted connection.

Now If I use outlook 2007 then it does connect using Auto discover.

Also the Exchange connectivity using https://www.testexchangeconnectivity.com/ show success for SRV record.

Is there any issue with outlook 2010 ?
---- Khan http://hostautomate.com
 
S

Sembee [MVP]

Run the test from Outlook (hold down CTRL, right click on the Outlook icon in the system tray and choose Test Email Auto Configuration). That will show you what Outlook is getting. Verify it is correct.
Sounds like the DNS isn't configured correctly, usual cause is a wildcard in the domain which means autodiscover.example.com resolves to somewhere it shouldn't do.

Simon.

Simon Butler, Exchange MVP
Blog | Exchange Resources
 
A

Aivar75

hi

had issues myself when i did a http -> https redirection and my autodiscover IIS virtual dir had require ssl unchecked and another option was there that" require client sertificate " . prolly you have same issue. select ignore certificate and autodsicver starts working again.

all worked for those who had previously set up accounts and http/rpc, tho for new mapi account creations it didnt work.
 
A

afridipk

Well I don't think there is any issue with SRV record. I have tested on few friends machines running OL 2010 and 2007 and mail account is working fine. Man this is so mysterious why it is not connecting in my machine outlook :(.

BTW: If I right click on OL and check test then it says failure on SRV record... but only in my OL .. it return success in other OL.

---- Khan http://hostautomate.com
 
D

davide.talesco

try with nslookup from your machine:

set type=all

_autodiscover._tcp.yourdomain.com

and see what returns.
System and Network Administrator - MCSA security, CCNA,VCP3,VCP4,MCITP
 
A

afridipk

Maybe a syntax error as it is showing nothing...

Let me show what I have set in SRV record

Service: _autodiscover Protocol: _tcp Port Number: 443 Host: mail.domain.com

---- Khan http://hostautomate.com
 
A

afridipk

Since it been confirmed that autodiscovery working with same account in other machines but not in mine outlook. What do you think guys is this Microsoft outlook 2010 issue, should I reinstall it ?

Isn't there anyway to verify it.. Maybe something at OL 2010 Activation End ?

---- Khan http://hostautomate.com
 
A

Aivar75

if its only your OL whats causing problems, i would suggest reinstall /unistall, install.

if theres more that 2 computers and user accounts having problems i thinks its the exchange side problem.
 
J

James-Luo

Quote: “Now recently added another one and when try to connect in outlook 2010”

Does the mailbox of the problematic account on this new exchange server?

Do all mailboxes appear the same symptom on this new exchange server?

Does the issue happen during initial mail profile creation by using outlook anywhere on internet?

Quote: “I have tested on few friends machines running OL 2010 and 2007 and mail account is working fine”

The mail account is the one that failed to be set on your machine, right?

Agree with Aivar75. If you can configure the same account on another machine with outlook 2010 client, the cause would be on the local machine

Please also try to create a new windows profile

James Luo

 
A

afridipk

Does the mailbox of the problematic account on this new exchange server?

*** Yes it is on same box.

Do all mailboxes appear the same symptom on this new exchange server?

*** I have 2 domains in exchange, and problem only coming with the 2nd domain accounts.

Does the issue happen during initial mail profile creation by using outlook anywhere on internet?

*** There is no issue by using OWA, but only when I open outlook 2010 and try to add new account using autodiscover.
If I add manually account using RPC/http then it does work.

The mail account is the one that failed to be set on your machine, right?

Agree with Aivar75. If you can configure the same account on another machine with outlook 2010 client, the cause would be on the local machine

It is not working on 2 of my machines (notebook and office desktop ).. But working on other friends machine (tested in 5 location )

It is bit disappointed that in past all product of Microsoft were flawless , but seriously after exchange 2010 SP1 there are many many mysterious issue. MS shall bring consistency in outlook and exchange connectivity...

I have a 1 but very very simple question

Why I am able to connect exchange mail account from one machine but not with other using same outlook version/OS in Same network under single ISP ????

---- Khan http://hostautomate.com
 
A

afridipk

Okay Finally this issue has been resolved.

Here is the solution

Create new windows login in the machine, and login with this new user and open outlook then connect to exchange mailbox. It will work.

So somehow previous login hold the authentication of first exchange account due to which it is not allowing to connect other exchange mailboxes using auto discover. Now question raise from where we remove /clean entries so OL connect using old windows login.

---- Khan http://hostautomate.com
 
Status
Not open for further replies.
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
A Exchange Autodiscover SSL issue Exchange Server Administration 7
S Autodiscover issue Exchange 2007 Using Outlook 4
Q Problems with Autodiscover Outlook 2016 Using Outlook 0
B AutoDiscover Forensics Exchange Server Administration 0
EXChange2013 Exchange 2013 AutoDiscover Tweaks? Exchange Server Administration 0
A Exchange 2003 Outlook 2010 64 Bit- AutoDiscover Connection Err - Certificate Exchange Server Administration 9
M Outlook 2007 AutoDiscover Using Outlook 0
M Initial Outlook Configuration with AutoDiscover populates wrong email address Using Outlook 5
N Outlook 2007 Clients Pointed to Wrong Domain Name for Autodiscover Using Outlook 2
N Exchange 2007 SP1 + Outlook 2007/2010 - Autodiscover for Outlook Anywhere and Out of Office not working Using Outlook 1
S Load balance Autodiscover with multiple CAS servers. Exchange Server Administration 2
S Load balance Autodiscover with multiple CAS servers. Exchange Server Administration 3
K testing autodiscover and exchange coexistence Exchange Server Administration 2
D CAS Autodiscover using -rpcclientaccessserver Exchange Server Administration 5
C The Autodiscover service couldn't be located. Exchange Server Administration 8
C Exchange server 2010 error "The Autodiscover service couldn't be located." Exchange Server Administration 1
J Autodiscover accounts on exchange 2003 with Outloook 2010 not working Using Outlook 4
Z Autodiscover Points to defunct Exchange 2010 Server Exchange Server Administration 5
M Autodiscover not configuring Outlook Anywhere Using Outlook 10
B Autodiscover error 0x800c8203 and encrypted connection is not available Exchange Server Administration 3
P Autodiscover URLs Exchange Server Administration 15
C Autodiscover Exchange Server Administration 6
I Exchange 2010 Profile AutoDiscover not working for some users Exchange Server Administration 1
S Exhcange 2010 autodiscover virtual directory Exchange Server Administration 4
D External Autodiscover Exchange Server Administration 3
S Exchange 2010 Autodiscover Problems, cannot connect Outlook clients using Autodiscover / Outlook Any Exchange Server Administration 4
G Exchange 2010/Outlook 2007 Can't get autodiscover to work for some users, but others work fine Exchange Server Administration 3
P Autodiscover will not work Exchange Server Administration 13
K Exchange 2010 Autodiscover Exchange Server Administration 1
P Autodiscover fails (Exchange 2010) Exchange Server Administration 7
P Autodiscover issues on Exchange 2010 Exchange Server Administration 7
S Exchange 2010 Outlook 2010 Autodiscover fails Exchange Server Administration 22
C Getting Autodiscover to work with other web servers ... Using Outlook 4
C Autodiscover Service Configuration Exchange Server Administration 5
B move mailbox- autodiscover Exchange Server Administration 25
T Autodiscover authentication Exchange Server Administration 2
K Autodiscover and SRV records Using Outlook 10
S Autodiscover redirected Using Outlook 2
C Autodiscover Exchange Server Administration 5
C ex2010 outlook03 autodiscover working??? Using Outlook 5
S Autodiscover two AD sites two cas arrays Exchange Server Administration 4
O Autodiscover Exchange Server Administration 4
S Autodiscover FQDN certificate for secondary domain email? Exchange Server Administration 1
K Remove AlternativeMailbox - Autodiscover Exchange Server Administration 5
S Exchange 2010 autodiscover Exchange Server Administration 4
R Autodiscover virtual directory - recreation fails Exchange Server Administration 1
J Autodiscover not issuing CAS array to Outlook Clients Exchange Server Administration 2
A share one record for autodiscover between exch 2007 and exch 2010 Exchange Server Administration 4
O SSL certificate needed for autodiscover.domain.com Exchange Server Administration 12
C Windows 7/Outlook 2010 vs Windows XP/Outlook 2007 - Autodiscover authentication looping Using Outlook 1
Similar threads


















































Top